Spring naar content

Definitief laserontharen

wat doet een laserbehandeling?

Diode laserontharing zorgt voor het permanent verwijderen van haren. Hierdoor is scheren, waxen en andere ontharingsmethodes verleden tijd.

De laser maakt gebruik van het lichaamseigen melanine dat in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls door het haar tot aan het haarzakje. De hitte van deze intense lichtbundel wordt door de melanine naar de haarwortel getransporteerd. Hierdoor verschrompeld het haarzakje en valt de haar uit. Na een aantal sessie is de haarwortel vernietigd.

Op de kop van de laser zit een speciale koelkop wat koelt tot -12 °C. Dit koelsysteem zorgt voor een verdoving van de huid waardoor u de warmte niet tot nauwelijks ervaart. Dit zorgt voor een pijnloze en aangename ontharing.

Hoe bereidt u zich voor?

Één dag voor de laserbehandeling scheert u voorzichtig de haren van de behandelende zone. Let op dat u geen wondjes maakt. Wondjes worden afgeplakt tijdens de laserbehandeling en word niet mee gelaserd. Voor de laserbehandeling mag u 8 weken de zone niet hebben geharst of geëpileerd. Ook is het belangrijk om geen deodorant, body lotion, gezichtscrème of andere producten op de zone te gebruiken die wordt gelaserd. 48 uur van te voren mag u geen bruiningsproducten gebruiken. Tijdens de behandeling geen donkere kleding of donkere (zwarte) ondergoed dragen.

Hoe verloopt de behandeling?

De laserbehandeling is niet pijnlijk, Tijdens de behandeling voelt u kleine tikjes/prikkelingen op de huid. Doordat het laserapparaat tegelijkertijd koelt tot -12 ervaart u geen pijn. Tijdens de behandeling krijgt u een beschermbil op.

Na de behandeling.

  • De volgende sessie is tussen de 4 en 6 weken (afhankelijk van welke zone er wordt gelaserd).
  • Breng dagelijks zonnecréme (SPF 50) aan op het behandelgebied wanneer u naar buiten gaat. Dit is zeer belangrijk om pigmentvlekken te voorkomen.
  • Vermijd de gehele behandelperiode zonnebaden en zonnebank.
  • Vermijd 48 uur hete baden en (infrarood) sauna's.
  • Vermijd 48 uur te strakke kleding om wrijving te voorkomen.
  • De zone 2/3 keer per week goed scrubben voor het snelste resultaat.
  • Tussen de sessies mag u gewoon scheren.
  • Na 2/3 weken kunt u al zien dat de haren zijn verminderd.

Het verschil tussen IPL en laserontharing

Tussen IPL ontharen en diode laserontharen zitten ontzettend veel verschillen. Ook al denken veel mensen dat IPL en diode laser hetzelfde is. Om deze reden laten we zien wat het grootste verschil tussen IPL en diode Laserontharen is.

  • Het belangrijkste verschil zit in het soort licht. De lichtbundel van IPL ontharen (intense pulsed light) loopt breed uit, Terwijl de bundel van een laser een krachtige straal heeft. Doordat de lichtbundel van IPL zich verspreid over de huid gaat er veel licht (warmte) verloren waardoor IPL minder effectief is als laser. IPL werkt met meerdere soorten kleuren. Daarentegen werkt een laser met één kleur licht. Een laser werkt selectiever waardoor alleen het haarzakje behandeld word. Hierom is een laser ook een stuk veilig als een IPL behandeling. door de verspreiding van licht (warmte) op niet alleen het haartje maar ook op de huid is de kans op brandenwonden velen malen groter bij een IPL behandeling.
IPL ontharen en laserontharen, Beautysalon Zuidlaren
  • Diode laser is geschikt voor alle haarkleuren. Een diode laser kan alle haarkleuren laseren. Een IPL behandeling werkt alleen op donkere haren. Hierdoor kan een IPL de lichte haren zoals dons haren niet behandelen.
  • Laser is geschikt voor alle huidtypes ook voor de donkere huidtype. Een diode laser kan alle huidtypes laseren op een veilige manier. Een IPL kan een donkere huidtype niet veilig behandelen. Door een IPL behandeling op een donkere huidtype te gebruiken kunnen er brandwonden ontstaan.
  • Een diode laser werkt dieper. Doordat een IPL de haren niet volledig bereikt kan het de haargroei alleen maar sterk vertragen maar nooit volledig vernietigen. Dit is de reden waarom er na een IPL behandeling altijd na een tijd weer haren terug groeien. Een diode laser werkt krachtiger en dieper waardoor een diode laser het haarzakje wel bereikt en volledig vernietigd.
  • Met een diode laser is de behandeling pijnloos. De behandelingen met een IPL staan erom bekend behoorlijk pijnlijk te zijn. Doordat er op de diode laser een koelkop zit die gaat toch -12 graden wordt de huid als het ware verdooft waardoor de behandeling pijnloos is.
Kennismakingsactie. laser, definitief ontharen, ontharen, Beautysalon Zuidlaren, Beter als IPL, sneller als IPL, laserontharen

Veelgestelde vragen

  • Zie ik direct resultaat na de eerste lasersessie?
    Nee, Na de laserbehandeling is er niet direct iets te zien. Bij de meeste zullen de haren geleidelijk na 2 tot 3 weken uitvallen.

 

  • is het effect blijvend?
    Ja, Alle haren die zijn behandeld blijven weg en komen niet meer terug. Wel kunnen er haren terug komen door hormonale verandering door bijvoorbeeld een zwangerschap of de overgang. Hierdoor kan er 99% vernietigd worden op niet hormonale plekken en 80 tot tot 90% op hormonale zones.

 

  • Kunnen alle haarkleuren worden gelaserd?
    Alleen grijze haren kunnen we niet laseren. Alle andere haren kunnen wel worden gelaserd. Ook lichte donsharen.

 

  • Zijn er onderhoudsbeurten nodig?
    Wij adviseren om na gemiddeld 2 a 3 jaar 1 laserbehandeling te doen (dus niet 6 tot 8 behandelingen). Dit is verschillend per persoon en is afhankelijk van hormonale verandering.

 

  • vanaf welke leeftijd mag je een laserbehandeling ondergaan?
    Bij jonge mensen is het lichaam nog in ontwikkeling. Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haartjes tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laseren. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.

 

  • Kan je laseren in de zomer?
    Ja, Tijdens de zomer maanden kunt u gewoon komen voor een laserbehandeling mits u de juiste beschermingsproducten gebruikt na de behandeling. We raden aan om tijdens de laserbehandelingen blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden en op de behandelde huid een zonnebrand met SPF50 te gebruiken. Door het laseren kan de huid gevoeliger worden voor de zon wat risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen.
>Scroll naar boven